-
Miód wielokwiatowy 1000g G.R. Andrzej Jaworski
Miód wielokwiatowy posiada wiele cennych witamin, antyoksydantów i enzymów. Zawiera także ważne dla zdrowia pierwiastki: potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń. Jest stosowany w leczeniu oraz prewencji różnych schorzeń. Wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne, pomaga przy wzmacnianiu odporności, nawilża śluzówkę, a także zmniejsza uczucie suchości w gardle.
Wysyłka w ciągu | do 2 dni roboczych |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Duża dostępność 115 szt. |
Waga | 1.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902115185984 |
Zamówienie telefoniczne: 505489749
Miód wielokwiatowy jest produktem naturalnym, wytwarzanym przez pszczoły z nektaru kwiatów miododajnych, a jego właściwości lecznicze doceniane były już w starożytności. Produkt ten posiada wiele cennych witamin, antyoksydantów i enzymów. W medycynie naturalnej jest szczególnie polecany dla dzieci, a także osób starszych. Może również wesprzeć organizm podczas rekonwalescencji. Jego działanie sprawia, że organizm wyniszczony chorobą łatwiej się regeneruje.
Miód wielokwiatowy posiada w swoim składzie proteiny, kwasy organiczne, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminę C i A, kwas pantotenowy i foliowy. Zawiera także ważne dla zdrowia pierwiastki: potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń.
Skład: miód wielokwiatowy
Zastosowanie
Miód jest stosowany w leczeniu oraz prewencji różnych schorzeń. Wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne. Może spowodować wzrost stężenia hemoglobiny lub żelaza we krwi. Naukowcy twierdzą również, że miód można zastosować do leczenia nerwicy serca. Może przyczynić się także do zmniejszenia zmęczenia, poprawić nastrój i jakość snu. Pomaga przy wzmacnianiu odporności, nawilża śluzówkę, a także zmniejsza uczucie suchości w gardle.
Można go jeść regularnie. Nadaje się do smarowania pieczywa, jako dodatek do jogurtu, albo porannej owsianki. Bardzo dobrze smakuje dodany do ciepłej herbaty lub mleka. Miód wzbogaci smak marynat do mięs i sosów sałatkowych. Sprawdzi się również jako dodatek do domowych wypieków.
Dodatkowe informacje
Miodu nie należy podgrzewać. Swoje cenny właściwości traci już w temp. 45 oC.
U osób uczulonych na pyłki drzew, traw lub chwastów, produkt może powodować alergię, choć taka reakcja występuje rzadko.
Typowe reakcje alergiczne to: wysypka, obrzęk jamy ustnej i gardła albo duszności.
Kosmetyki zawierające w składzie miód mogą u osób uczulonych powodować alergie kontaktowe.
Produkt wegetariański
Wartość odżywcza |
W 100 g produktu |
% RWS (Referencyjne Wartości Spożycia) |
Wartość energetyczna /energia/ |
1420 kJ/334 kcal
|
17% |
Tłuszcz |
0 g |
0% |
w tym: |
|
|
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
g |
0% |
Węglowodany |
83 g |
32% |
w tym: |
|
|
Cukry |
76 g |
84% |
Białko |
0,5 g |
1 % |
Sól |
0 g |
0% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
- Producenci