• Miód wielokwiatowy 1000g G.R. Andrzej Jaworski

Symbol: mio-wie-1kg

Miód wielokwiatowy posiada wiele cennych witamin, antyoksydantów i enzymów. Zawiera także ważne dla zdrowia pierwiastki: potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń. Jest stosowany w leczeniu oraz prewencji różnych schorzeń. Wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne, pomaga przy wzmacnianiu odporności, nawilża śluzówkę, a także zmniejsza uczucie suchości w gardle.

33.03
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 2 dni roboczych
Cena przesyłki 11
Paczkomaty InPost 11
KURIER: DPD/FEDEX/InPost 15
KURIER Poczty Polskiej - 48h 17
KURIER Poczty Polskiej - 48h (Pobranie) 18
Dostępność Duża dostępność
Waga 1.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 505489749

Miód wielokwiatowy jest produktem naturalnym, wytwarzanym przez pszczoły z nektaru kwiatów miododajnych, a jego właściwości lecznicze doceniane były już w starożytności. Produkt ten posiada wiele cennych witamin, antyoksydantów i enzymów. W medycynie naturalnej jest szczególnie polecany dla dzieci, a także osób starszych. Może również wesprzeć organizm podczas rekonwalescencji. Jego działanie sprawia, że organizm wyniszczony chorobą łatwiej się regeneruje.

Miód wielokwiatowy posiada w swoim składzie proteiny, kwasy organiczne, aminokwasy, witaminy z grupy B, witaminę C i A, kwas pantotenowy i foliowy. Zawiera także ważne dla zdrowia pierwiastki: potas, magnez, fosfor, żelazo i wapń.

Skład: miód wielokwiatowy

Zastosowanie

Miód jest stosowany w leczeniu oraz prewencji różnych schorzeń. Wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne. Może spowodować wzrost stężenia hemoglobiny lub żelaza we krwi. Naukowcy twierdzą również, że miód można zastosować do leczenia nerwicy serca. Może przyczynić się także do zmniejszenia zmęczenia, poprawić nastrój i jakość snu. Pomaga przy wzmacnianiu odporności, nawilża śluzówkę, a także zmniejsza uczucie suchości w gardle.

Można go jeść regularnie. Nadaje się do smarowania pieczywa, jako dodatek do jogurtu, albo porannej owsianki. Bardzo dobrze smakuje dodany do ciepłej herbaty lub mleka. Miód wzbogaci smak marynat do mięs i sosów sałatkowych. Sprawdzi się również jako dodatek do domowych wypieków.

Dodatkowe informacje

Miodu nie należy podgrzewać. Swoje cenny właściwości traci już w temp. 45 oC.

U osób uczulonych na pyłki drzew, traw lub chwastów, produkt może powodować alergię, choć taka reakcja występuje rzadko.

Typowe reakcje alergiczne to: wysypka, obrzęk jamy ustnej i gardła albo duszności.

Kosmetyki zawierające w składzie miód mogą u osób uczulonych powodować alergie kontaktowe.

Produkt wegetariański

 

 

Wartość odżywcza

 

W 100 g produktu

% RWS (Referencyjne Wartości Spożycia)

 

Wartość energetyczna /energia/

 

1420 kJ/334 kcal

 

 

17%

Tłuszcz

0 g

0%

w tym:

 

Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone)

 

 g

 

0%

Węglowodany

83 g

32%

w tym:

 

Cukry

76 g

84%

Białko

0,5 g

1 %

Sól

0 g

 0%

 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej  

(8 400 kJ/2 000 kcal)”. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie