-
Mieszanka na keto bułki bezglutenowe 310g Pięć Przemian
Wysyłka w ciągu | do 2 dni roboczych |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Średnia dostępność 41 szt. |
Waga | 0.4 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902837810874 |
Zamówienie telefoniczne: 505489749
Mieszanka do wypieku keto bułek bezglutenowych.
Bułeczki upieczone z tej mieszanki są idealne do przygotowania ulubionych kanapek, mogą również służyć jako bułka do wege burgera, a także być smacznym dodatkiem do domowej zupy.
W diecie ketogenicznej węglowodany zostały całkowicie zastąpione przez tłuszcze, które paradoksalnie znajdują się na samym szczycie piramidy żywienia, a więc powinny być spożywane rzadko i w bardzo małych ilościach. Polega na pozyskiwaniu energii przez organizm z własnej tkanki tłuszczowej. Dieta powstała w celu zmniejszenia tkanki tłuszczowej i przywrócenia prawidłowego działania układu sercowo-naczyniowego.
Skład: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże
Stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. Starannie wyrób ciasto.
3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Włóż do piekarnika.
7. Nastaw 180°C (grzanie góra-dół) i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Opakowanie wystarczy do upieczenia 9-ciu bułek.
Dodatkowe informacje
Produkt bezglutenowy, zrobiony w Polsce, 100% wege i bez dodatku cukru.
Produkt może zawierać: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu:
Wartość energetyczna: 1341 kJ/324 kcal;
- tłuszcz: 24 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g;
- węglowodany: 9,5 g, w tym: cukry: 3,9 g;
- białko: 10 g;
- błonnik: 13 g;
- sól: 2,3 g.
- Producenci