-
BIO Mąka pszenna - chlebowa 750 1000g Vivio
Pozyskiwana bieszczadzkich gospodarstw rolnych, mąka pszenna chlebowa. Może z niej upiec chleb i bułki, albo wykorzystać do zagęszczania zup i sosów. Zawiera sporo witamin i minerałów.
Wysyłka w ciągu | do 2 dni roboczych |
Cena przesyłki | 11 |
Dostępność | Mało 15 szt. |
Waga | 1.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902115107450 |
Zamówienie telefoniczne: 505489749
Mąka pszenna chlebowa pozyskiwana jest z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, posiadających certyfikat ekologiczny. Nie zawiera żadnych polepszaczy smaku. Można z niej wypiekać chleb, zagęszczać zupy i sosy. Produkt ma dużo wartości odżywczych, przede wszystkim pełnowartościowe białko.
Mąka ta stanowi dobre źródło węglowodanów złożonych i pewnych ilości białka roślinnego. Warto zwrócić uwagę na ten fakt szczególnie stosując dietę bezmięsną. Produkty zbożowe zaleca się łączyć ze strączkami w jednym posiłku w celu uzupełnienia składu aminokwasowego całego dania.
Produkt zawiera sporo witamin, szczególnie tych z grupy B, a także witaminy K i E. Znaleźć w niej można składniki mineralne takie jak sód, potas, magnez, siarka i żelazo.
Pieczywo z mąki pszennej jest zwykle mniej kaloryczne i lżejsze niż pieczywo pełnoziarniste i dlatego warto je stosować w diecie odchudzającej. Ponadto jest lekkostrawne, więc może być spożywane przez każdego – również przez małe dzieci i osoby starsze.
Skład: 100% mąka pszenna
Stosowanie
Z mąki pszennej możemy upiec chleb i bułki, może też służyć do pieczenia domowych ciast. Nadaje się do przygotowania ciasta na naleśniki i pierogi, oraz makaron, a także do zagęszczania zup i sosów. Można łączyć ją z innymi rodzajami mąki w celu uzyskania pożądanej konsystencji gotowego wyrobu.
Dodatkowe informacje
Mąka pszenna chlebowa BIO, to w pełni produkt naturalny, nie zawierający sztucznych substancji, wzmacniaczy smaku ani konserwantów.
Produkt wegański, posiadający certyfikat BIO.
Wartość odżywcza |
W 100 g produktu |
% RWS Referencyjne Wartości Spożycia |
Wartość energetyczna /energia/ |
1450 kJ/342 kcal
|
17 % |
Tłuszcz |
1,8 g |
2,6 % |
w tym: |
|
|
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
0,7 g |
3,5 % |
Węglowodany |
68 g |
26 % |
w tym: |
|
|
Cukry |
0,5 g |
0,6 % |
Błonnik |
2,9 g |
- |
Białko |
12 g |
24 % |
Sól |
0,01 g |
0,2% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
- Producenci